Gerentes Hate "Pasundan" -->

Menu Atas

DESKRIPSI GAMBAR
Loading...

Gerentes Hate "Pasundan"

Thursday, 17 October 2019

CIMAYANI

Halodo panjang dilamping garing, kaheab angin nu liwat haneut moyan....

Keur ngumbar panineungan jalan-jalan mapay kebon,,,dihandap ngalayah disela kalakay daun....buah gincu katincakan...
   
Bras ka Kepuh nyorang walungan anu sasakna apung apungan, Cibayawak jadi saksi yen belah dieu aya patalimarga mapag kabagjaan nepikeun amanat karuhun urang...
   
Teu nolih kacape...
Ngalengkah ka tonggoh nyukcruk wahangan ngudag galur,
Cadas herang tungkul sapanjang gawir lungkawing.

Duh...nyata anjeun aya didinya.
Wilujeng sumping Cimayani,
Curug endah di Jatigede wetan.
Gapura geura bukakeun,
Bejaan dulur jeung baraya..
...Cimayani, ngait disanubari betah lamun disorang...


(Jatigede Oktober Bulan Kuring)